Početna aktuelnosti Pripreme za ljetno održavanje puteva

Pripreme za ljetno održavanje puteva

398
0
Podijeli

Održavanje velike mreže puteva na području općine Živinice vrlo je kompleksan posao koji zahtijeva kontinuiran angažman onih koji su zaduženi za korekcije,sanacije i njihovo održavanje.

Vrijeme proljeća dolazi i nakon zime, evidentna su mnoga oštećenja na putevima naše lokalne zajednice koja treba sanirati kako bi saobraćaj i komunikacija bili brži i sigurniji.

Enes Glavinić,pomoćnik Načelnika za urbanističko planiranje,komunalne,geodetske i imovinsko pravne poslove općine Živinice kaže da općinska uprava poduzima sve korake i svog djelokruga kako bi na vrijeme osigurala sve uslove da se poslovi zimskog i ljetnog održavanja puteva obavljaju poželjnom dinamikom.

Općinska uprava,istovremeno, poduzima i niz drugih radnji kako bi se uspješno realizirali i mnogi drugi,prije svega,infrastrukturni projekti.

U narednom periodu,sa dolaskom ljepših dana,krenut će i aktivnosti ljetnog održavnja puteva i saniranje svih oštećenja koja su nastala u toku zimskih mjeseci.

Općinska uprava provela je i provodi sve potrebne pravne i druge aktivnosti kako bi se posao,u konačnici,obavio brzo i kvalitetno.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje