Početna aktuelnosti Problemi poljoprivrednika, sekcija mljekarstva

Problemi poljoprivrednika, sekcija mljekarstva

369
0
Podijeli

Neisplaćivanje podsticaja, problem proljetne sjetve, upitan je i plasman mlijeka problemi su sa kojima se godinama unazad bore poljoprivrednici TK.

U razgovoru sa predsjednikom Udruženja poljoprivrednika registrovanih u obrtu TK ,sektor stočarstvo i ratarstvo, sekcija mljekarstvo tov junadi i uzgoj priplodnih junica Muhamedom Halilović saznali smo da je iz mliječne industrije stigla  obavijest da su dužni dostaviti potvrde o provedenim obaveznim mjerama zaštite muznih grla. Kako ističe Halilović bez potvrda otkupljivači će obustaviti otkup mlijeka a oko 60 KM košta veterinarski pregled po grlu, što većini farmera ne odgovara jer moraju iz vlastitih sredstava pokriti navedene troškove.

Halilović navodi i da je proljetna sjetva ugrožena zbog vremenskih uslova a o neisplaćivanju podsticaja već dugo se zna da je to gorući problem u ovom sektoru.

U četvrtak u Sarajevu u nadležnom ministarstvu biće održan sastanak svih udruženja zbog neisplaćenih podsticaja iz prethodnih godina ali i drugih problema sa kojima se poljoprivrednici suočavaju.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje