Početna aktuelnosti Provedena akcija “Svi za čiste Živinice”

Provedena akcija “Svi za čiste Živinice”

225
0
Podijeli

Živiničani su danas pokazali kako se voli svoj grad i svoje selo. Već treću godinu zaredom Općina Živinice organizuje akciju čišćenja divljih deponija pod sloganom „Svi za čiste Živinice“.

Pred zgradom općinske uprave okupio se dio aktivista od njih 1640 koliko ih se prijavilo na akciju, bili su tu predstavnici JU, JP, osnovnih i srednjih škola, Ck, 5.pbr OS BiH, lovci, ribari, izviđači, planinari, vatrogasci, policija, sportski kolektivi, nevladin sektor, uposlenici Općine, živiničke firme, MZ-e.

Intoniranjem himne i obraćanjem načelnika započela akcija koja je pokazala složnost savjesnih građana da očiste okolinu i pruže dobar primjer mladima.

Najmlađi učesnici akcije bili su učenici osnovnih škola, koji su s nestrpljenjem čekali da daju svoj doprinos i očiste svoj grad.

Za sve učesnike u akciji obezbjeđene su zaštitne rukvice, hrana i piće, kao i plastične vreće za odlaganje smeća.

Tokom današnjeg dana načelnik Općine Živinice obišao je nekoliko lokacija na kojima je bila najveća koncentracija otpada koju su nesavjesni građani odlagali pored puta. Na potezu od Ciljuga prema Krivači na nekoliko mjesta su formirane divlje deponije koje su i u prošloj akciji očišćene. Međutim, oni koji su to činili ranije i dalje su nastavili odlagati otpad na ta mjesta. Ove godine mašinama je poravnjan teren sa dodatnim nasipanjem zemljom, a poduzet će se rigorozne mjere da bi se spriječilo dalje odlaganje smjeća.

Nesavjesni građani bit će kažnjeni sa novčanim kaznama koje se kreću od 50KM do 100 KM , a u narednom periodu iste će biti povećane i do 1000KM.

Akcija “Svi za čiste Živinice” imala je  samo jedan cilj, a to je da se svijest treba i mora promijeniti kod svih nas, kako bi svojim primjerom pokazali našoj djeci kako treba čuvati i voljeti svoj grad.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje