Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice najbolja na TK-u

Prva osnovna škola Živinice najbolja na TK-u

181
0
Podijeli

Prosvjetno pedagoški zavod Tuzlanskog kantona završio je vrednovanje rada škola tokom prethodne školske godine, i utvrdio da je najbolje rezultate u 2018/2019 godini postigla Živinička Prva osnovna škola.

Od ukupno 87 škola na području TK , ova odgojno obrazovna ustanova ostvarila je 5511 bodova.

Rezultat je to cjelogodišnjeg truda i rada učenika, nastavnika i menadžemnta ove odgojno obrazovne ustanove. U razgovoru sa direktorom Prve O.Š. Živinice  Omerom Ramićem saznajemo da se mnogo  toga vrednovalo .

(Više u prilogu…)

Zadovoljstvo je biti prvi,  kazao je ovom prilikom direktor Ramić. Na pitanje hoće li biti teško ponoviti ovakava uspjeh i u narednoj godini direktor  kaže:˝Naravno, ja obećavam i pokušaćemo da ponovno ostanemo u samom vrhu. A da će biti teško, hoće, međutim mi ćemo nastaviti sa našim radom onako, kako smo i do sada radili i kako znamo.Jednostavno, pobjednički˝, poručio je on.

Ističemo da Prvu osnovnu školu Živinice  pohađa 1011 učenika,  pri kojoj djeluje i Odjeljenje osnovne muzičke škole Živinice, koji  postižu više nego odlične rezultate na raznim  takmičenjima širom naše zemlje ali i šire.

Napominjemo, da je Prva O.Š. Živinice tokom ovog vrednovanja od strane Prosvjetno pedagoški zavod Tuzlanskog kantona  iza sebe  ostavila OŠ Banovići sa 5474 osvojena boda koja je zauzela drugo mjesto , te  OŠ Dr.Safvet-beg Bašagić Gradačac 5452 boda koja je ostavrila 3 mjesto.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje