Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice treća u Tuzlanskom kantonu

Prva osnovna škola Živinice treća u Tuzlanskom kantonu

425
0
Podijeli

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona trinaest godina u nizu provodi instrumentarij vrednovanja rada osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

Napravljena je i rang lista najuspješnijih škola, osnovnih i srednjih, te škola za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama.

Iako je teško rangirati škole zbog broja učenika, uslova i geografskog položaja, to se radi zbog toga da bi se uočile prednosti i mane u njihovom procesu obrazovanja i na koji način se on može poboljšati.

Također su u vrednovanje uvedene i određene novine.

Škole su rangirane i po broju učenika, međutim u ukupnom poretku najviše bodova imaju dvije škole iz Gradačca i to “Safvet beg Bašagić” i “Ivan Goran Kovačić” te Prva osnovna škola iz Živinica i Osnovna škola “Hasan Kikić” iz Gračanice.

U srednjim školama prva po vrednovanju je Behram begova medresa a slijede je mješovite srednje škole iz Gradačca i Gračanice te Srednja muzička škola i Ekonomsko trgovinska škola iz Tuzle.

Treba naglasiti da niti jedan drugi kanton a niti entitet Republika Srpska nemaju ovakav instrumentarij vrednovanja, pa se teško mogu porediti sa Tuzlanskim kantonom.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje