Početna aktuelnosti Radionice za Yep inkubator poslovnih ideja

Radionice za Yep inkubator poslovnih ideja

570
0
Podijeli

U okviru programa podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja koji se realizuje u Općini Živinice počelo je održavanje radionica koje će trajati 14 dana, a odvijat će se u tri faze.

Za ove obuke odabrano je ukupno 30 kandidata sa područja Općine Živinice,a radionice se održavaju u prostorijama mini inkubatora Općine Živinice.

YEP inkubator poslovnih ideja je samo jedna od mnogih aktivnosti koja su pokrenute i realizovane na inicijativu Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića, a koje se uklapaju u širi dijapazon socijalne politike prema mladima koju Općina Živinice provodi kroz različite projekte i programe u cilju zadržavanja mladih i podrške istima u realizaciji vlastitih kapaciteta i ideja kojih ne manjka.

Ramiz Kamberović i Zenaida Brčaninović dio su Yep projekta koji se provodi u općni Živinice. Mladi i poduzetni ljudi odlučili su da svoje ideje sprovedu u djelo a što će im ovaj projekat ukoliko uspješno prođu obuku svakkako olakšati. Ramiz je pokrenuo proizvodnju drvenog roštiljskog uglja a Zenaida planira otvoriti restoran brze prehrane.

Jedna od ključnih komponenti Projekta Yep je podrška preduzetništvu, koja podrazumijeva konkretnu podršku osnivanju preduzeća i kreiranju novih radnih mjesta, uključujući i posebnu podršku za poslovne poduhvate iz domena socijalnog preduzetništva.

Nakon inicijalnog procesa inkubacije i stručne podrške, YEP će, u partnerstvu sa lokalnim zajednicama, izabrati najperspektivnije poslovne poduhvate. Ovim biznisima će biti ponuđen nastavak saradnje, uključujući i finansijska sredstva u obliku investicije.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje