Početna aktuelnosti Radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana šehida

Radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana šehida

364
0
Podijeli

Sastanak je održan u uredu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Živinice Naila Jusića.

Na istom,bili su prisutni i predstavnici saveza udruženja porodica šehida i poginulih boraca sa federalnog i kantonalnog nivoa kao i predstavnici Koordinacije boračkih organizacija grada Živinica te predstavnici Televizije Živinice i živiničkog Bosanskog kulturnog centra.

Na današnjem sastanku utanačene su pojedinosti protokola i sadržaja Centralne manifestacije obilježavanja Dana šehida Bosne i Hercegovine koja će biti održana 6.juna u Živinicima.

Predviđen je defile sa mnogobrojnim učesnicima pomenute manifestacije koji će krenuti od Druge osnovne škole u 13 sati.

U 13 sati i 30 minuta obavit će se odavanje dužne pošte šehidima i poginulim borcima na Spomen obilježju u Parku Bosanskih branilaca a zatim će se u 14 sati u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održati prigodna Svečana akademija uz učešće eminentnih gostiju iz društveno-političkog i vjerskog života naše domovine.

Organizatori Centralne manifestacije obilježavanja Dana šehida Bosne i Hercegovine pozivaju građane da svojim dolaskom i prisustvom uveličaju ovaj veoma važan događaj i time pokažu koliko cijene žrtvu naših najhrabrijih kćeri i sinova.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje