Početna aktuelnosti Rezime rada u 2021. godini konzulata Bosne i Hercegovine u Štuttgartu

Rezime rada u 2021. godini konzulata Bosne i Hercegovine u Štuttgartu

349
0
Podijeli

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Štuttgartu Began Muhić sa puno uspjeha, već nekoliko godina, vodi pomenuto diplomatsko predstavništvo u Saveznoj republici Njemačkoj.

Diplomatski kontakti, organizacija raznovrsnih manifestacija, servisiranje mnogobrojnih potreba bosanskohercegovačkih građana koji po raznim osnovama putuju i borave u Saveznoj republici Njemačkoj, samo su dio aktivnosti sprovedenih u 2021. godini.

Generalni konzul Began Muhić nekoliko dana praznika iskoristio je da posjeti svoj rodni grad.

Nama je to bila prilika da Konzulovo prisustvo u Živinicama iskoristimo za kratak razgovor u koji je bio svojevrsni rezime prošlogodišnjeg rada konzula Muhića i diplomatskog predstavništva kojim rukovodi.

Konzul Muhić naročito je ponosan što je djelovanje konzulata koji vodi  uveliko doprinijelo dobroj međusobnoj ekonomskoj razmjeni Njemačke i naše zemlje.

Pored navedenog, manifestacije koje su slavile i afirmirale našu zemlju, organizirane su na dostojan i dostojanstven način.

S obzirom na dvogodišnju globalnu krizu izazvanom pandemijom korona virusa, pitali smo konzula Muhića kako se on i njegovo osoblje nose sa stalnim promjenama režima ulaska i boravka naših građana u Saveznoj republici Njemačkoj i koji su to trenutno uslovi kojie naši građani moraju zadovoljiti da bi mogli ući u Njemačku.

Generalni konzul je podvukao važnost vakcinisanja i naših građana a Nijemci nam u tome mogu biti dobar primjer.

Gospodin Muhić je iskoristio i priliku da našim građanima uputi prigodnu prazničnu čestitku i poželi sve najbolje u 2022. godini.

Generalni konzul Began Muhić, na kraju je istakao da će se svakom građaninu Bosne i Hercegovine maksimalno izaći u susret kako bi ostvarili svoje potrebe a čije je rješavanje  u nadležnosti bh konzuata u Štuttgartu.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje