Početna aktuelnosti Sastanak na temu vodosnabdijevanja u Kovačima i Đurđeviku

Sastanak na temu vodosnabdijevanja u Kovačima i Đurđeviku

210
0
Podijeli

Korisnici vode sa vodovoda Sinac rijeka godinama se suočavaju sa problemom vodosnabdijevanja, naročito u ljetnim mjesecima. Preko 8.000 hiljada domaćinstava priključeno je na vodovod Sinac Rijeka, tri mjesne zajednice upravljaju istim. Ističu da je vodosnabdijevanje u zimskim danima koliko-toliko prihvatljivo ali da je potrebno konačno rješenje koje će regulisati pitanje snabdijevanja vodom.
Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković projekat regulisanja vodosnabdijevanja u Kovačima i Đurđeviku oslovio je kao prioritetan za grad Živinice stoga je danas formiran i tim koji će krenuti u rješavanje pitanja vodovoda sa preduzećem.

Danas je određen i model finansiranja projekta uređenja vodovodne mreže u Kovačima i Đurđeviku. Finansiranje će se vršiti iz tri dijela: budžet grada Živinice i to kao prioritetni projekat, naknade i koncesije.
Predstavnici mjesnih zajednica koji su učestvovali na današnjem sastanku zadovoljni su ponuđenim rješenjima, a posebno odlukom o formiranju javnog preduzeća Sinac rijeka sa kojim bi problemi vodosnabdijevanja trebali biti regulisani.
Naredni sastanak zakazan je 7. decembra kada će biti saslušani i prijedlozi faza za projekat.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje