Početna aktuelnosti Sedmi susreti Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija  u Živinicama

Sedmi susreti Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija  u Živinicama

116
0
Podijeli

Sedmi susreti Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija  održani su u subotu u Živinicama.

Podsjećamo, 2013.godine formirana je Asocijacija  bošnjačkih nevladinih organizacija a na poziv Udruženja Prosvjetitelj iz Srebrenice.  Savez je iz godine u godinu jačao, i danas okuplja oko 70 članica.

Svih ovih godina rade na stvaranju  rezultata u mnogim poljima društvenog života.

Cilj im je prije svega  promovisanje i jačanje kulture , identiteta i sjećanja kao i daljeg unapređenja  statusa Bošnjaka u BiH, sazanjemo od predsjednika Saveza Bošnjačkih nevladinih organizacija Mirsada Spahića.

On dodaje,  da su najponosniji su na projekat dokumentarnog-igranog  filma ˝Nana Fata˝.

Od ove godine, Savez bošnjačkih NVO je uveo godišnje priznanje za najaktivnije udruženje članicu Saveza.

Priznanje za najaktivnije udruženje u 2019. godini je dodijeljeno Udruženju Izvor Selsebil iz Živinica, koje je bilo i domaćin ovogodišnjih susreta.

Prisutnima su se još  obratili i predstavnici Uprave za vanjske poslove i dijasportu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Medina Mehmedović Mulalić, koordinator za rad sa nevladinim organizacijama Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin ef. Karić. Oni su istakli značaj zajedničkog rada na određenim projektima kao i podršku Savezu u aktivnostima okrupljavanja bošnjačkog nevladinog sektora.

U ime  gradonačelnika Živinica, susretima je prisustvovao Suad Butković koji je  istakao da  Grad ima dobru saradnju sa Udruženjem Izvor Selsebil i naglasio da će Grad Živinice i u budućnosti podržavati sve projekte koji su korisni za građane.

U revijalnom dijelu programa je nastupao vokalni interpretator Armin Muzaferija.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

Domaćin je bilo Udruženje Selsebil Živinice, kojem je među 70 članica uručeno priznanje najaktivnijeg Udruženja za 2019.godinu.

Pokrovitelj  ovog događaja bio je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje