Početna aktuelnosti Semafori u Živinicama danima nisu u funkciji

Semafori u Živinicama danima nisu u funkciji

129
0
Podijeli

Prema informacijama do kojih je došla redakcija TVŽ , semafori na magistralnom putu M-18 , na raskrsnici prema Ciljugama nisu u fukciji već sedam dana.

Bezbjednost učesnika u saobraćaju je na veoma niskom nivou, obzirom da se radi o najfrekventnijoj raskrsnici na području Živinica.

Poznato je da se upravo na ovom mjestu ,zbog ne funkcionisanja semafora ranije,  desilo i nekoliko saobraćajnih nesreća , a neke od njih su za posljedicu imale i smrtne ishode.

Obzirom da je za funkcionisanje i rad semafora zadužena JP Ceste FBiH, kontaktira smo ih kako bi smo saznali zašto  semaforni nisu u funkciji danima..

Kazali su nam, da su neposredno prije našeg poziva,  tek dobili informaciju da semafori nisu u funkciji, te da je u kvaru semaforski kontrolor.

Firma STEP koja je zadužena za održavanje semafora, bi u što skorije vrijeme trebala isti da zamijeni, nakon čega bi  semafori ponovno trebali da budu stavljeni u funkciju, rečeno nam je u  Federalnoj direkciji cesta.

A dok navedeno ne bude urađeno, učesnicima u saobraćaju preporučujemo da budu oprezni ali i da se naoružaju strpljenjem naročito u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kada su velike gužve .

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje