Početna aktuelnosti Šerićani, Baričani, Sušani i Prilučani učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Šerićani, Baričani, Sušani i Prilučani učestvovali u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

71
0
Podijeli

Javna ustanova osnovna škola Šerići u saradnji sa UKC Tuzla i Klinikom za transfuziologiju danas je organizirala akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja je obavljena u prostorijama Osnovne škole Šerići.

Pozivu za darivnje krvi odszvao se značajan broj  uposlenika škole kao i stanovnika mjesnih zajednica Barice,Suha, Šerići i Priluk.

Dobrovoljni darivatelji krvi spašavaju milione života i svakodnevno poboljšavaju zdravlje i kvalitetu života mnogih pacijenata.

Potreba za krvlju je univerzalna, ali pristup krvi za sve one koji je trebaju nije.

Nestašice krvi posebno su prisutne u zemljama u razvoju.

Kako bi se osiguralo da svi koji trebaju sigurnu krv imaju pristup njoj, sve zemlje trebaju dobrovoljne, neplaćene darivatelje koji redovito daju krv.

Transfuzija krvi svaki dan spašava živote.

Krv se u bolnicama daje povrijeđenima, bolesnicima kojima se rade velike operacije, transplantacija ćelija i organa, kao i bolesnicima koji se liječe od malignih oboljenja ili teške anemije bilo kog uzroka.

Dobrovoljno darivanje krvi je važno za podmirivanje nužnih zaliha krvi, te je od neizmjerne važnosti kontinuirano provođenje akcija darivanja krvi.

Svaka doza krvi je dragocjena, stoga Vas pozivamo da se odazivate pozivima i darujete krv.

Ugledajmo se na humane ljude zapadnog dijela teritorije grada Živinice koji su i danas u znatnom broju došli u osnovnu Školu Šerići i dali dragocjenu tečnost u kampanji Klinike za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje