Početna aktuelnosti Servisne informacije 01.04.2020.godine

Servisne informacije 01.04.2020.godine

250
0
Podijeli

POLICIJA-Policijski službenici Grada Živinice sinoć su izdali 2 prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20:00 i 05:00 sati.

Evidentirano je još pet ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 42 pacijenta, tim ljekara i medicinara 2 puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 8 beba, 5 dječaka i 3 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK-Vodosnabdjevanje se se odvija bez redukcija, kazali su nam u JPVIK Živinice.

BIHAMK- Zbog niskih temperatura ovoga jutra vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u BiH na graničnom prelazu Karakaj.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje