Početna aktuelnosti Servisne informacije 02.08.2023.

Servisne informacije 02.08.2023.

148
0
Podijeli

Tri lica zadobila su lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ul.Armije BiH, gdje je  vozač upravljajući putničkim motornim vozilom sletio sa kolovoza.

Službenici PS Živinice evidentirali su i saobraćajnu nesreću na magistralnom putu M 17.1 u kojoj je vozač automobila udario u srnu.

Ostalih prijava građana bilo je 14.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 136 usluga građanima.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali interevencija.

Iz BIHAMK-a:

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Izačić i Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje