Početna aktuelnosti Servisne informacije-05.04.2019.godine

Servisne informacije-05.04.2019.godine

379
0
Podijeli

VATROGASCI-Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći imali su četiri intervencije.

Gasili su požar u Gornjim Živinicama-Grgići-Novo naselje, gorjela su tri dunuma  je trave i niskog rastinja. Dojavu o ovom požaru zaprimili su u 12:11h.

U 15:33h izgorjelo je 14 dunuma trave i niskog rastinja u Višći-Đuvelika.

Na granici sa Općinom Kladanj u naselju Brgule požar je zhvatio 200 dunuma, trave, niskog rastinja i slabije šume. Intervencija se dogodila u 17:06h.

Naši vatrogasci imali su i jednu tehničku intervenciju na pranju ulica u selu Gračanica.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledana su 124 pacijenta, tim ljekara i medicinara imao je jednu terensku intervenciju.

POLICIJA- Pješak je zadobio povrede u nezgodi koja se dogodila na praking prostoru u Trećoj ulici u blizini super marketa AS Amir.

Službenici Policijske stanice Živinice intervenisali su po prijavi provale u sportsku kladionicu ulica Prtizanska.

Evidentirano je 13 ostalih događaja.

JP VIK- U JP VIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija prema ustaljenoj redukciji prvog stepena.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, tri dječaka i osam djevojčica.

BIHAMK-Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje