Početna aktuelnosti Servisne informacije – 05. 6. 2018.

Servisne informacije – 05. 6. 2018.

1165
0
Podijeli

POLICIJA – Uslijed slijetanja sa kolovoza u ulici Omladinskih radnih brigada jedno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je u naseljenom mjestu Zelenika u saobraćajnoj nesreći učestvovalo putničko motorno vozilo i biciklista koji je teže povrijeđen.

Pripadnici policijske stanice Živinice evidentirali su i 14 ostalih događaja.

ODVOZ SMEĆA – Zbog prethodno nagomilanog smeća odvoz istog u mjesnim zajednicama odvija se otežano. Firma RIF POST doo Živinice koja je zadužena za prigradsku zonu i sela sa područja općine Živinice aktivno radi na uklanjanju otpadnih materija. Danas su dvije ekipe radile na čišćenju i odvozu smeća od mjesta Ciljuge prema Repuhu i od mjesta Litve prema Višći. Iz firme RIF POST apeluju na građane da imaju strpljenja i razumijevanja, te da uposlenici firme rade sve što je u njihovoj moći kako bi se odvoz komunalnog otpada uredno odvijao.

Također, iz mjesne zajednice Centar mole sve građane koji do sada nisu imali kante za odvoz otpada i nisu imali sklopljen ugovor sa nekim od operatera za redovni odvoz otpada ispred njihovih domaćinstava da se prijave u MZ kako bi se osigurala nabavka kanti za odvoz otpada i sklapanje ugovora sa operaterima koji će u narednom periodu vršiti odvoz otpada. Prijave se mogu uraditi najkasnije do 13. 6. 2018. Godine, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom u prostorijama MZ Živinice Centar, ul. 25. Novembar, Blok II, u vremenu od 09:00 do 11:00 sati.

Odvoz smeća u gradu vrši se uredno a danas su, kako kažu iz firme AKVA INVEST koja je zadužena za gradsku zonu, stigli novi kontejneri koji će biti smješteni na mjestima gdje su nedostajali.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u toku proteklog dana i noći imala je intervenciju u prigradskom naselju Ciljuge gdje je gorjela divlja deponija. Vatrogasci su brzo intervenisali i spriješili dalje širenje požara.

HITNA – U hitnoj službi Doma zdravlja Živinice u toku proteklog dana i noći pregledano je 126 pacijenata, dok je tim ljekara i medicinara jednom izlazio na teren.

PORODILIŠTE – U tuzlanskom porodilištu rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

KOMUNALNO – JKP „Komunalno“ Živinice vršilo je isporuku vode po redovnom rasporedu.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje