Početna aktuelnosti Servisne informacije 06.01.2019.

Servisne informacije 06.01.2019.

135
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice  evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u naseljenom mjestu Đurđevik.U istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, na kojima je pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevencija.

Hitnoj  službi Doma zdravlja  Živinice  medicinsko osoblje pregledalo je 150 građana, a jedan puta su izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima bilo uredno.

Iz BIHAMKA:

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima, pa vozače pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju putne pravce: Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje- Prozor, Glamoč-Mlinište i Sokolac-Han Pijesak-Vlasenica. Zbog niskih temperatura  moguća je  poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na jake udare vjetra upozoravaju iz Bihamka-a  na dionicama na području: Bugojna, Mostara, Čapljine, Posušja, Livna i Tomislavgrada. Na svim dionicama savjetuju maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Zbog praznika pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje