Početna aktuelnosti Servisne informacije 06.01.2022.

Servisne informacije 06.01.2022.

339
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su saobraćajnu nezgodu u Ul.25.novembar.

U istoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na automobilu pričinjena materijalna šteta , uslijed  kojeg  je vozač upravljajući istim udario  u rampu koja se nalazi na platou u blizini Omege.

Ostalih prijava građana bilo je 10.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali interevncija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 127 usluga građanima.

U JP ViK  Živinice su nam kazali da je u proteklom danu i noći bilo otežano vodosnabdijevanje u gradu ali i u prigradskim naseljima.

Iz BIHAMK-a:

Na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po mokrom kolovozu. Zbog ugaženog snijega izdvajamo putne pravce: Bugojno- Novi Travnik (Rostovo), Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Jablanica-Posušje (Blidinje), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na poledicu, dok se u nižim područjima poledica može očekivati na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog pravoslavnog Božića, danas od 12 sati do sutra (07.01.) do ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini. 

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje