Početna aktuelnosti Servisne informacije – 1.5.2020.godine

Servisne informacije – 1.5.2020.godine

163
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, sinoć oko 22 sata i 37 minuta, imali su jednu tehničku intervenciju.

Na dojavu iz Ministarstva unutrašnjih poslova – Policijske uprave Živinice, vatrogasci su asistirali drugim nadležnim službama u iznošenju tijela jedne preminule osobe iz zgrade koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u proteklom danu i noći, pregledali su 40 lica i imali su četiri intervencije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po dojavi o činjenju kriminalne radnje vezane za pomor ribe u rijeci Spreči.

Osim toga, izvršili su uviđaj jedne saobraćajne nezgode koja se desila u Mjesnoj zajednici Šišići i u kojoj je učestvovalo jedno motorno vozilo koje je udarilo u ogradu u privatnom vlasništvu.

Živinički policajci evidentirali su i devet ostalih događaja.

Vodosnabdijevanje je bilo uredno i kontinuirano.

Zbog međunarodnog praznika 1. Maja-Dana rada zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH do 03.05. do 24 sata.

Na području FBIH potpuna zabrana kretanja u periodu od 01. – 03. 05. bit će na snazi od 22 sata do 05 sati ujutro.

Zabrana kretanja za vrijeme praznika 1. Maja na području RS-a trajaće od danas u 12 sati do sutra (2.05.) do 5 sati ujutro. Također, od subote u 12 sati do nedjelje u 5 sati ujutro i od nedjelje u 12 sati do ponedjeljka u 5 sati ujutro.

Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog praznika 1.maja, danas i sutra neće biti obustava saobraćaja kroz tunel Vranduk (Zenica-Nemila).

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj kod mjesta Dobrinje, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno suprotnom kolovoznom trakom.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, od 07 do 20 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Od 20 do 07 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet teretnih vozila na ulazu u BiH na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

……………………………………….

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

 

Podijeli
Prethodni članakČestitka
Sljedeći članakDesetkovan riblji fond u Spreči

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje