Početna aktuelnosti Servisne informacije-11.04.2019.

Servisne informacije-11.04.2019.

279
0
Podijeli

POLICIJA- Jedno lice povrijeđeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M18 u blizini raskrsnice Križaljka, u  kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i moped. U toku jočerašnjeg dana dogodila se još jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo udarilo u betonski stup ulične rasvjete u Topličkoj ulici. U ovoj nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Policijski službenici intervenisali su i na jednom slučaju krivičnog djela, u pitanju je teška krađa otuđenje vozila u Dubravama Gornjim.

Evidentirano je je 7 ostalih događaja.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pomoć je zatražilo 113 pacijenata, ljekari i medicinari imali su tri terenske intervencije.

JP VIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema prvom stepenu redukcije u noćnim satima.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

BIHAMK-Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje