Početna aktuelnosti Servisne informacije – 11. 1. 2019.

Servisne informacije – 11. 1. 2019.

201
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. U Prvoj ulici se desila saobraćajna nesreća gdje je putničko motorno vozilo udarilo u ogradu Konjuha. Evidentirano je šest ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 97 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara dva puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođena 21 beba, 10 djevojčica i 11 dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Prilikom zaustavljanja na cesti, zbog postavljanja lanaca ili drugog problema, ne zaboravite postaviti sigurnosni trokut.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje