Početna aktuelnosti Servisne informacije-11.3.2019.

Servisne informacije-11.3.2019.

380
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u prvom danu vikenda nisu imali intervencija na gašenjima požara ali jesu bili prisutni na nogometnoj utakmici NK Slaven-NK Bratstvo-Gračanica kako bi iz svog djelokruga omogućili uslove za nesmetano odigravanje meča.

Jučer,u nedjelju,intervenirali su tri puta kakobi ugasili požare na tri lokacije-u Donjoj Lukavici,Šarenjaku i Suhoj.

Na pomenutim lokalitetima gorjelo je nisko rastinje.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u prethodnoj noći i danu prije,obavili su 134 pregleda i intervencije u sjedištu Hitne i četiri intervencije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice nisu imali prijava o narušavanju javnog reda niti počinjenim krivičnim djelima.

Intervenirali su u dva slučaja saobraćajnih nezgoda.

Jedna nezgoda se desila na parkingu Trgovinskog centra Bingo u Gornjim Dubravama gdje je jedno putničko vozilo ostvarilo kontakt sa objektom i tom prilikom nastupila je materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Druga saobraćajka se desila na Regionalnom putu Živinice-Kalesija u Dubravskoj ulici.

Jedno putničko vozilo je sletilo sa kolovoza i ošteilo branik Regionalnih cesta TK kao i jedan elektro stub vlasništvo općine Živinice.

Pričinjena je i materijalna šteta na vozilu a jedno lice je povrijeđeno.

O stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili.

I dalje je na snazi prvi stepen redukcije u vodosnabdijevanju korisnika usluga Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

Zbog pojačane frekvencije vozila u gradskim centrima moguće su gužve, pa vozače pozivamo na strpljenje. Na ostalim dionicama saobraća se umjerenim intenzitetom. Na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje