Početna aktuelnosti Servisne informacije 12.08.2021.

Servisne informacije 12.08.2021.

63
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su požar niskog rastinja u naseljenom mjestu  Barice, kao i požar na divljoj deponiji u Višći.

Isti su lokalizovani i ugašeni .

Službenici PS Živinice  evidentirali su narušavanje javnog reda i mira na Gradskom bulevaru od strane jednog lica drskim poašanjem i fizičkim napadom.

Dogodilo se i jedno krivično djelu na raskrsnici Ul.Alije Izetbegovića i ul.Pašage Gogića i to nasilničko ponašanje.

Saobraćajna nesreća dogodila se u naselju Dubrave D. u kojoj su učestvovala dva p.m.v u kojoj je jedno lice zadobilo povrede.

Ostalih prijava građana bilo je 13.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice medicinsko osoblje pružilo je 136 usluga građanima dok su dva puta izlazili8 na teren.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je ,vodosnabdijevanje bilo otežano u prigradskim naseljima, dok je  grad imao uredno vodosnabdijevanje.

Iz BIHAMK-a:

I za danas su meteorolozi najavili izrazito toplo vrijeme, pa apelujemo na vozače da na put kreću odmorni i da, ukoliko putuju na dužim relacijama, prave češće pauze. Budite maksimalno oprezni i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška i Deleuša duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je povremeno pojačan, a zadržavanja za sada nisu duža od 30minuta.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje