Početna aktuelnosti U Živinicama sinoć ukradeno jedno vozilo

U Živinicama sinoć ukradeno jedno vozilo

309
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice  evidentirali su jedno krivično djelo u Ulici Alije Izetbegovića, gdje je došlo do otuđena putničkog motornog vozila pasat.

Zabilježe su i dvije saobraćajne nezgode.

U naseljenom mjestu Kršići dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, na kojima je pričinjena materijalna štetat , bez povrijeđenih lica. Povrijeđenih nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na pružnom prelazu Križaljka. U istoj je učestvovao putničko motorno vozilo koje je udarilo u branik na pružnom prelazu.

Ostalih prijava građana bilo je 5.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice  nisu imali interevncija.

U Hitnoj  službi Doma zdravlja  Živinice  medicinsko osoblje pružilo je 167  usluga građanima, dok su  četiri  puta  izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 6 beba, dvije djevojčica i četiri dječaka.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima bilo uredno.

IZ BIHAMK-a:

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Maglaja, Jajca, Donjeg Vakufa, Bihaća, Ključa, Orašja, Odžaka, Jablanice, Sarajeva, Zenice, Visokog, Kaknja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu. Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu. Skrećemo pažnju na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje