Početna Uncategorized Servisne informacije 13.07.2020

Servisne informacije 13.07.2020

284
0
Podijeli

U toku protekla 24 sata u tuzlanskom porodilištu rođeno je 16 beba .Od toga 9 dječaka i 7 djevojčica .

Vatrogasna jedinica Živinice intervenisali su jučer u psolijepodnevnim satima na području naseljenog  mjesta Ciljuge ,tačnije na mjestu divlje deponije na kojoj je izbio požar.

Prema informacijama dobivenim iz policijske stanice Živinice u toku protekla 24 sata dogodilo se jedno krivično djelo teška krađa i jedna saobraćajna nesreća.U pomenutoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području mjesne zajednice Priluk motociklista je zadobio teške tjelesne povrede.Prijavljeno je i 7 ostalih prijava građana.

U hitnoj službi Doma zdravlje Živinice 107 pacijenata zatražilo je ljekarsku pomoć dok je tim ljekara i medicinara 11 puta izlazio na teren.

 

 

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Sabina K.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje