Početna Uncategorized Servisne informacije 14.07.2020

Servisne informacije 14.07.2020

227
0
Podijeli

Prema informacijama dobivenim u Policijskoj stanici Živinice na području grada u protekla 24 sata dogodile su se dvije teške krađe, odnosno provala u porodičnu kuču u mjestu Donje Dubrave i provala u garažu u mjestu Zelenika.U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Bašigovci dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede prilikom slijetanja automobila sa  kolovoza.

Još jedna saobraćajna nesreća dogodila se u trećoj učici u gradskoj zoni ali su lica koja su učestvovala prošla bez tjelesnih povreda ,dok je na vozilima pričinjena manja materijalna šteta.

Prijavljeno je 12 ostalih prijava građana.

Vatrogasna jedinica Živinice intervenisala je u Dubravama Gornjim u poslijepodnevnim satima .Lokalizivali su požar na štali u ovom naseljenom mjestu.

U hitnoj službi Doma zdravlje Živinice 105 pacijenata zatražilo je pomoć ljekara dok je tim doktora koji izlazi na teren intervenisao 7 puta.

Vodosnabdijevanje na području grada uredno sa manjim redukcijama u večernjim satima.U mjestima Dubrave Donje i Dubrave Gornje otežano.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je 8 beba,6 dječaka i 2 djevojčice.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BIHAMKA  preporučuju  da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Sabina K.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje