Početna aktuelnosti Servisne informacije 14.10.2021.

Servisne informacije 14.10.2021.

74
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su jedno krivično djelo,teška krađa, gdje je došlo do provale u porodičnu kuću u naseljenom mjestu Šerići.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u naselju Strašanj, nije bilo povrijeđenih lica. U istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila , na kojima je pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo je 14.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali interevencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 106 usluga građaniam.

U Porodilištu UKC -a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice,

U JP ViK Živinice su nam kazali da je juče 11:00-13:00 sati došlo do prekida vodosnabdijevanja  zbog prestanka isporuke vode iz JP VIK Tuzla.

Tokom predhodnog dana vršena je i  redukcija u Gradu i prigradskim naseljima u periodu od 20:00-05:30 sati.

Iz BIHAMK-a:

Kolovoz je mokar i klizav, a vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova pomoć-informacije, Bosanskohercegovački auto-moto klub – BIHAMK je obavezan da svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti tri besplatne usluge tehničke pomoći na javnim cestama godišnje, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, i to na teritoriji: Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjebosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti motorizovani građani imaju pravo i na uklanjanje neispravnih i oštećenih vozila sa kolovoza do baze AMK, najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja prometa. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza, jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje