Početna aktuelnosti Servisne informacije-15.03.2019.godine

Servisne informacije-15.03.2019.godine

362
0
Podijeli

POLICIJA-Prema izvještaju koji smo dobili u Policijskoj stanici Živinice u toku proteklog dana i noći nije bilo narušavanja Javnog reda i mira. Dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Prva se dogodila u ulici Oslobođenja a druga na lokalnom putu u Tupkoviću.

Zabilježena su dva slučaja kriminaliteta , na PK Dubrave otuđen je visokonaponski kabal, dok je u Višći Donjoj naseljeno mjesto Potočari izvršena provala u porodičnu kuću.

Evidentirano je još 9 ostalih događaja.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Općine Živinice nisu imali intervencija.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledano je 130 pacijenata, tim ljekara i medicinara imao je tri terenske intervencije.

JPVIK- I dalje je na snazi prvi stepen redukcije, u noćnim satima.

PORODILIŠTE- U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, osam djevojčica i četiri dječaka.

BIHAMK-Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, mogući su nailasci na poledicu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje