Početna aktuelnosti Servisne informacije – 15. 1. 2019.

Servisne informacije – 15. 1. 2019.

149
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira, radnji kriminaliteta ni saobraćajnih nesreća. Evidentirano je šest ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 118 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara tri puta je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje je obustavljeno zbog pucanja glavne dovodne cijevi. Ekipe rade na terenu kako bi se kvar sanirao.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Iz bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da na put ne kreću bez zimske opreme, te da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje