Početna aktuelnosti Servisne informacije – 17. 1. 2019.

Servisne informacije – 17. 1. 2019.

970
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo slučajeva narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. Na magistralnom putu M-18,  blizu skretanja za naselje Bare, se desila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička i jedno teretno motorno vozilo. Povrijeđenih nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta. Evidentirano je sedam ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 96 zdravstvenih usluga, a tim ljekara i medicinara jednom je izlazio na teren.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno sedam dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Iz bihamka apeluju na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme i da posebnu pažnju posvete pješacima koji su primorani kretati se po kolovozu (gdje trotoari nisu očišćeni).

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje