Početna aktuelnosti Servisne informacije – 17.4.2020.godine

Servisne informacije – 17.4.2020.godine

185
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku proteklog dana i noći nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 34 intervencije u sjedištu Hitne službe i četiri na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom počinjenom krivičnom djelu – provali u vikendicu na izletištu Mačkovac i u jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila u Višći Gornjoj, naselje Oskova.

U toj nezgodi pričinjena je manja materijalna šteta i nije bilo povrijeđenih lica.

Djelatnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija vrše redovnu i kontinuiranu isporuku vode svojim korisnicima, osim onima gdje se vrši rekonstrukcija vodovodne mreže koja je ovih dana u toku.

Evidentirano je i 10 ostalih događaja.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Vremenski uvjeti su povoljni,a promet vozila slabiji. Vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na dionici autoputa A-1 Lašva–Zenica jug obustavljen je saobraćaj zbog radova na mostu kod naplatnog mjesta Zenica jug i redovnog servisiranja tunela 1.mart. Za vrijeme obustave (predviđeno do 19.04.) saobraćaj je preusmjeren na magistralni put, a isključenje i uključenje na autoput je na petlji Lašva.

Danas se izvode minerski radovi na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć, zbog čega su od 11 do 15 sati moguće kraće obustave saobraćaja.

Zbog radova u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad).

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na GP Bosanska Gradiška duga je kolona teretnih vozila na ulazu u BiH.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na području RS-a doći će do zabrane kretanja danas od 15 sati do sutra (18.04.) do 05 sati, kao i sutra (18.04.) od 15 sati do ponedjeljka (20.04.) do 05 sati.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

…………………………..
Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje