Početna aktuelnosti Servisne informacije 18.2.2019.

Servisne informacije 18.2.2019.

262
0
Podijeli

U danima vikenda pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice intervenisali su u jednom slučaju.Radilo se o zapaljenju dimnjaka na porodičnoj kući u Drugoj ulici.Požar je uspješno i na vrijeme ugašen.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u protekloj noći i danu prije, pružili su 220 medicinskih usluga u sjedištu Hitne službe i jednom su intervenirali na terenu.

Službenici Policijske stanice Živinice,također,imali su posla iz svog djelokruga.Intervenirali su po jednoj prijavi ugrožavanja javnog reda i mira.Radilo se o drskom ponašanju koje se dogodilo u Đurđeviku.Prijavljen je i jedan slučaj kriminaliteta i utvrđeno je da se radilo o fizičkom sukobu tri lica u ugostiteljskom objektu i tom prilikom lica su međusobno nanijela jedni drugima tjelesne povrede.U dva navrata policajci su intervenirali i po dojavama o saobraćajnim nezgodama.U jednoj je došlo do sudara dva vozila u Podgajevima i tom prilikom je povrijeđeno jedno lice i nastupila je materijalna šteta na vozilima.U drugoj,došlo je do slijetanja vozila s kolovoza u Kotornici i tom prilikom j jedno lice povrijđeno i pričinjena je i materijalna šteta.

Iz javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija javljeno je da nisu imali vanrednih intervencija a vodosnabdijevanje se odvija po sistemu prvog stepena redukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, preko Čađavice.Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Magla i dalje smanjuje vidljivost u višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje