Početna aktuelnosti Servisne informacije – 18. 5. 2018.

Servisne informacije – 18. 5. 2018.

587
0
Podijeli

POLICIJA – Motociklista je zadobio teže tjelesne povrede jučer uslijed slijetanja sa kolovoza i zadržan je na liječenju u UKC-u Tuzla. Nesreća se dogodila na regionalnom putu R-455a u mjestu Ciljuge, dok je u saobraćajnoj nezgodi u Suhoj uslijed slijetanja sa kolovoza na putničkom motornom vozilu nanesena manja materijalna šteta.

Pripadnici policijske stanice Živinice evidentirali su i jedno krivično djelo, te 12 ostalih događaja.

BIHAMK – Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza na regionalnom putu R-455a Živinice-Zelenika u naselju Ciljuge, danas i sutra od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Iz BIHAMK-a vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

HITNA – U hitnoj službi Doma zdravlja Živinice u toku proteklog dana i noći pregledano je 108 pacijenata, dok je tim ljekara i medicinara 5 puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE – U tuzlanskom porodilištu rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

KOMUNALNO – JKP „Komunalno“ Živinice u toku proteklog dana i noći vršilo je isporuku vode po redovnom rasporedu, a i odvoz komunalnog otpada vršio se u skladu sa utvrđenom dinamikom.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje