Početna aktuelnosti Servisne informacije- 22.02.2019.

Servisne informacije- 22.02.2019.

539
0
Podijeli

PS ŽIVINICE- Prema informacijama koje smo dobili od službenika za rad s lokalnom zajednicom PS Živinice Muharema Mujčinovića  u proteklom danu i noći na putevima Općine Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode, obje u Modračkoj ulici.

U prvoj nezgodi došlo je do sudara tri vozila, pri čemu je jedno lice zadobilo povrede, u drugoj saobraćajnoj nezgodi došlo je do slijetanja putničkog motornog vozila, nije bilo povrijeđenih lica.

Javni red i mir u gradu je nasrušen dva puta, riječ je o drskom ponašanju lica.

Kriminalnih radnji nije bilo.

Evidentirano je 9 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 156 pacijenata, tim ljekara i medicinara  dva puta je izlazio na teren.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

JP VIK- I dalje je na snazi prvi stepen redukcije u noćnim satima.

BIHAMK- Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone zemlje ili kamenja na putevima u BiH. Posebno izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na Magistralnoom putu M18 (Olovo-Kladanj) zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje