Početna aktuelnosti Servisne informacije-22.05.2019.godine

Servisne informacije-22.05.2019.godine

475
0
Podijeli

POLICIJA- Jedno kriminalno djelo dogodilo se u toku proteklog dana i noći na području Općine Živinice, riječ je o teškoj krađi-provala u porodičnu kuću u naseljenom mjestu Repuh.

Na putevima naše Općine dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica, na vozilima je nastupila manja materijalna šteta.

Nezgode su se dogodile u ulici Oslobođenja i u Prvoj ulici.

Policijski službenici su zabilježili i 9 ostalih događaja.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice imali su jednu intervenciju. Gasili su požar na improvizovanoj garaži i šupi u MZ Šerići, naseljeno mjesto Rijeka.

Dojavu o požaru zaprimili su u 20:22h, požar su lokalizovali i u potpunosti ugasili.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 94 pacijenta dok je tim ljekara i medicinara imao 5 trenskih intervencija.

JPVIK- U JPVIK kažu da je i dalje na snazi prvi stepen redukcije.

PORODILIŠTE – U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK-Frekvencija vozila pojačana je na putevima u našoj zemlji, a posebno u gradskim centrima. Zbog učestalih lokalnih padavina mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje