Početna Uncategorized Servisne informacije 22.06.2022.

Servisne informacije 22.06.2022.

67
0
Podijeli

Policija: Policijski službenici PS Živinice u protekla 24 sata evidentirali su jednu saobraćajnu nesreću u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine. U nesreći je pričinjena manja materijalna šteta. Policijski službenici evidentirali su i jednu prijavu kriminaliteta, odnosno imovinskog delikta u mjestu Podgajevi. Evidentirano je i devet prijava građana.

Hitna pomoć: Hitna pomoć Doma zdravlja Živinice u prethodna 24 sata obavila je 112 pregleda i dva izlaska na teren.

Vatrogasci: Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice u protekla 24 sata obavila je dvije intervencije. Prva intervencija obavljena je jučer u 16:29 zbog požara koji je zahvatio traktor sa prikolicom u naselju Bašigovci. Druga tehnička intervencija obavljena je u istom mjestu u 19:57.

JP VIK: Otežano vodosnadbijevanje u Dubravama, stanje u gradu uredno.

Porodilište: Na porodilištu na UKC Tuzla u protekla 24 sata rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever. Ulazi na autoput A-1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici su u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje