Početna aktuelnosti Servisne informacije – 22. 1. 2019.

Servisne informacije – 22. 1. 2019.

1023
0
Podijeli

POLICIJA – U toku proteklog dana i noći na prostoru naše općine nije bilo narušavanja javnog reda i mira ni radnji kriminaliteta. Na magistralnom putu M-18, u blizini tržnog centra Omega, se desila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, prilikom čega je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Evidentirano je i devet ostalih događaja.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice je u ulici Magistralni put 64 imala intervenciju gašenja požara koji je zahvatio prizemlje porodične kuće. Brzom intervencijom požar je lokalizovan i na taj način se spriječilo širenje prema spratu.

HITNA – Uposlenici hitne službe pružili su 104 zdravstvene usluge.

VODOVOD I KANALIZACIJA – Vodosnabdijevanje se odvija po sistemu redukcije prvog stepena, odnosno dolazi do prekida snabdijevanja vodom u noćnim satima.

ODVOZ SMEĆA – Odvoz otpadnih materija, kako u gradskim tako i u prigradskim područjima, se vrši ustaljenom dinamikom.

PORODILIŠTE – U UKC-u Tuzla je rođeno 14 beba, četiri djevojčice i 10 dječaka.

BIHAMK – Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima. Iz bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje