Početna aktuelnosti Servisne informacije 23.02.2023.

Servisne informacije 23.02.2023.

283
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su krivično djelo u naselju Gračanica, gdje je izvršena krađa stoke iz štale.

Jedno lice  zadobilo je teže povrede koje su konstatovali ljekari na UKC Tuzla u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ul.Gostelja.

ostalih prijava građana bilo je 10.

Vatrogasci PVJ  gasili su požar na niskom rastinju u naseljima zelenika i Krivača.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradu i prigradskim naseljima.

U Hitnoj službi Doma zdravlja medicinsko osoblje pružilo je 144   usluge građanima dok su četiri puta izlazili na teren.

Iz BIHAMK-a:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost.

Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara). Sporije, zbog radova, tokom dana saobraća se i na dionici Konjic-Jablanica (u naselju Orahovica), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje