Početna aktuelnosti Servisne informacije-23.03.2020.godine

Servisne informacije-23.03.2020.godine

135
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u prethodnom danu i noći imali su 56 intervencija u sjedištu Hitne službe i jednu intervenciju na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice su u istom periodu izvršili uviđaj u naselju Maline gdje se desila jedna saobraćajna nesreća u kojoj su dva lica povrijeđena i pričinjena je materijalna šteta na dva putnička motorna vozila.

U periodu tzv.policijskog sata 6 lica je upozoreno na zabranu kretanja u periodu od 18 do 5 sati.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija u prethodnom danu i noći.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija ističu da se vodosnabdijevanje vršilo uredno a pranje ulica se vrši prema prije utvrđenom planu.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su dvije bebe-dvije djevojčice.

Stanje na cestama

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske. Izuzetak su granični prelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je u vremenu od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20h do 05h. Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.
————————————————-

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.2020.godine

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje