Početna aktuelnosti Servisne informacije-25.03.2019.godine

Servisne informacije-25.03.2019.godine

536
0
Podijeli

POLICIJA- Službenici Policijske stanice Živinice intervenisali po jednoj prijavi narušavanja javnog reda i mira u ulici Omladinskih radnih brigada. U toku proteklog dana i noći na putevima Općine Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica, jedna se dogodila u Gornjoj Višći na lokalnom putu, gdje je vozilo udarilo u ogradu a druga u Topličkoj ulici u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila. Policijski službenici evidentirali su 12 ostalih događaja.

VATROGASCI-Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su tri intervencije.

Dojavu o požaru u Donjim Dubravama kod farme Bingo zaprimili su u 13:40h, gorjelo je 20 dunuma niskog rastinja i slabije šume.

U 15:53h u naseljenom mjestu Odžak PK Višća gorjela je divlja deponija i oko 5 dunuma niskog rastinja.

U Gornjim Dubravama vatrogasci su intervenisali na gašenju požara na pomoćnom objektu vlasnika Osmana Halilčevića gdje je gorjela jedna prostorija.

Dojavu su zaprimili u 21:27h, brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen u početnoj fazi.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 142 pacijenta, ljekari i medicinari imali su 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je deset beba, tri dječaka i sedam djevojčica.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema prvom stepenu redukcije.

BIHAMK- Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje