Početna aktuelnosti Servisne informacije 25.03.2020.godine

Servisne informacije 25.03.2020.godine

126
0
Podijeli

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice nisu imali intervencija u proteklom danu i noći.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 30 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice vrši redovnu isporuku vode za svoje korisnike, bez redukcija.

Službenici Policijske uprave Živinice u toku proteklog dana i noći evidentirali su jedan događaj koji ne spada u narušavanje javnog reda i mira niti u saobraćajne udese kao i krivična djela.

Jedno lice je evidentirano zbog kršenja policijskog sata.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.

Ugaženog snijega i poledice  ima u višim predjelima zapadne i jugozapadne Bosne. Izdvajamo dionice Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar, gdje puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose.Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

———————————————-
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Jasminko Razić/Nihad Kovačević

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje