Početna aktuelnosti Servisne informacije 25.12.2019.

Servisne informacije 25.12.2019.

700
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice  evidentirali su jedno krivično djelo u naselju Donje Dubrave koje je okarakterisano kao teška krađa, gdje je došlo do provale u sušaru.

Dogododile se i jedna saobraćajna nezgoda u Ul.Toplička gdje je došlo do slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza.U ovoj nezgodi, povrijeđenih lica nije bilo, dok je na vozilu pričinjena materijalna šteta.

Ostalih prijava građana bilo je 20  .

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su požar na kontejneru u Ul.Oslobođenja. Također, tokom proteklog dana vatrogasci Profesionalne Vatrogasne jedinice gasili su požar i na porodičnom objektu u naseljenom mjestu Gračanica vlasnika Zehić Osmana .Oba požara uspješno su lokalizovana , međutim u drugom požaru jedan vatrogasac je zadobio prelom ruke.

Hitnoj  službi Doma zdravlja  Živinice  medicinsko osoblje pregledalo je 127 građana.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, 6 dječaka i 6 djevojčice.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima bilo uredno.

Iz BIHAMKA:

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac) i Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje