Početna aktuelnosti Servisne informacije- 26.03.2019.godine

Servisne informacije- 26.03.2019.godine

376
0
Podijeli

VATROGASCI-U toku jučerašnjeg dana i noći vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Općine Živinice imali su jednu intervenciju.

Dojavu o požaru u Vrnojevićima-Jelah zaprimili su u 17:39h, gorjelo je 10 dunuma niskog rastinja i jedan dio šume.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice 131 pacijent zatražio je pomoć, tim ljekara i medicinara imao je četiri terenske intervencije.

POLICIJA- narušavanja javnog reda i mira i krivičnih dijela nije bilo u protekla 24 sata. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode na putevima Općine Živinice. Pješak je zadobio lakše tjelesne povrede u nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića u blizini ugostiteljskog objekta Pituljica.

Druga saobraćajna nezgoda dogodila se u Dubravskoj ulici, učestvovala su da putnička motorna vozila gdje je jedno lice zadobilo povrede.

Tri lica povrijeđena su u nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M18, na raskrsnici Kulić.

Službenici Policijske stanice Živinice zabilježili su i 12 ostalih događaja.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

JPVIK- U JPVIK kažu da je i dalje na snazi prvi stepen redukcije u noćnim satima.

BIHAMK- U većem dijelu zemlje ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Ugaženog snijega mjestimično ima u višim područjima jugozapadne Bosne. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje