Početna aktuelnosti Servisne informacije – 27.03.2020.godine

Servisne informacije – 27.03.2020.godine

169
0
Podijeli

Sinoć, oko 21 sat i 20 minuta, vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su jednu intervenciju na gašenju požara na porodičnoj kući u Drugoj ulici.

Intervencija živiničkih vatrogasaca bila je brza i uspješna tako da je spriječeno dalje širenje požara i nastanak veće štete.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći intervenirali su 46 puta u sjedištu Hitne službe i jednom na terenu.

Službenici policijske uprave Živinice intervenirali su u jednom slučaju narušavanja javnog reda i mira zbog drskog ponašanja jednog lica.

Evidentirali su i osam ostalih događaja a dva lica su upozorena za nepoštivanje policijskog sata.

Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, šest dječaka i četiri djevojčice.

Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, upozoravamo na moguću poledicu. Vozačima skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Duga je kolona teretnih vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18h do 05h. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20h do 05h na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apelujemo na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

———————————————-
Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja svaki dan (osim nedjelje), u vremenu od 09 do 15 sati. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na alternativne pravce.

Jasminko Razić/Nihad Kovačević

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje