Početna aktuelnosti Servisne informacije-27.2.2019.

Servisne informacije-27.2.2019.

355
0
Podijeli

Pripadnici vatrogasne jedinice Živinice u protekloj noći i danu prije, imali su jednu tehničku intervenciju i jedno gašenje požara.

Požar se desio sinoć u 22 sata i 45 minuta na krovu jedne porodične  kuće u zaseoku Omići u Mjesnoj zajednici Priluk.

Brzom intervencijom jednog vatrogasnog vozila sa posadom od pet živiničkih vatrogasaca požar je lokaliziran a potom i ugašen tako da je kuća spašena.

Službenici Policijske uprave Živinice su istom periodu intervenirali po jednoj prijavi  o počinjenom krivičnom djelu-provali u kuću na Litvama.

Pored toga,interveniralo se i u 12 osatlih događaja.

Ljekari i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice su obavili 167 pregleda i intervencija bez izlaska na tren.

Uposlenici Vodovoda i kanalizacije Živinice nisu imali vanrednih intervencija a vodosnabdijevanje se odvija po režimu prvog stepena rdukcije.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

Kolovoz je  suh i mjestimično vlažan, a na dionicama u planinskim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. U južnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje