Početna aktuelnosti Servisne informacije-28.03.2019.godine

Servisne informacije-28.03.2019.godine

513
0
Podijeli

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Općine Živinice u toku proteklog dana i noći imali su jednu intervenciju.

U naseljenom mjestu Dubrave Donje u bivšoj kasarni Nesib Malkić gdje je smještena firma AB Union došlo je do požara usljed kvara na el.instalacijama gdje je došlo do zapaljenja ventilacionog sistema. Vatrogasci su o požaru obavješteni u 11:50h, radnici firme su uspjeli lokalizovati požar do dolaska vatrogasaca, koji su u potpunosti ugasili požar.

POLICIJA- Narušavanja javnog reda i mira u protekla 24h nije bilo, desilo se jedno krivično djelo, provala u stan u ulici Alije Izetbegovića.

Na putevima Općine Živinice dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Nezgoda se dogodila na lokalnom putu u mjestu Tupković.

Policijski službenici evidentirali su 10 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj dlužbi Doma zdravlja pregledano je 118 pacijenata, tim ljekara i medicinara imao je jednu terensku intervenciju.

JP VIK-Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK-Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje