Početna aktuelnosti Servisne informacije-29.3.2019.godine

Servisne informacije-29.3.2019.godine

310
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su pune ruke posla u proteklih više od 48 sati.

Ponovo su sinoć, oko jedan sat iza ponoći, gasili kontejner u ulici Alije Izetbegovića koji su zapalili neodgovorni građani.

Brzom i efikasnom intervencijom kontejner je ugašen.

Osim toga,vrijedno je za spomenuti da živinički vatrogasci ,pored svih svojih redovnih obaveza,ispunjavaju i druge obaveze kao što je, trenutno, generalno pranje gradskih ulica i tu daju veliki doprinos,ravnopravno sa djelatnicima Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice građanima su pružili 134 medicinske usluge i dvije na terenu a imali su  i intervenciju u jednoj saobraćajnoj nezgodi.

Iz Vodovoda i kanalizacije ,na naš poziv se niko nije javio ali ono što je evidentno da su djelatnici ove živiničke firme i sinoć vršili pranje ulica a što se tiče snabdjevenosti vodom i dalje je na snazi prvi stepen redukcije vode.

Službenici Policijske uprave Živinice jučer su intervenirali po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila na križanju Druge  i Rudarske ulice.

Došlo je do kontakta dva putnička vozila i tom prilikom nastupila je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Pored toga evidentirano je i devet ostalih događaja koji ne spadaju u kategorije javni red i mir ,krivična djela i slično.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Tako da apelujemo na sve vozače da voze opreznije i da poštuju sve saobraćajne propise.

Upozoravamo na sitnije odrone i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje