Početna aktuelnosti Servisne informacije 31.12.2021. godine

Servisne informacije 31.12.2021. godine

313
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noć,i intervenirali su u jednom slučaju – gasili su požar na stambenom objektu u Topličkoj ulici.

Doktori i medicinari Hitne službe Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice obavili su 124 intervencije u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice dostavljena je informacija o stanju vodosnadbijevanja na području Grada Živinice za period od 07:00sati 30.12.2021 god. do 07:00 sati 31.12.2021 godine.

Vodosnadbijevanje na području Dubrava – Torovac prekid vodosnadbijevanja zbog kvara.

Vodosnadbijevanje na području Grada i prigradskih naselja otežano zbog kvara na vodovodu kod Konjuhove kapije u vremenu od 10:00-14:00 sati.

Službenici Policijske uprave Živinice, u prethodnom danu i noći intervenirali su po jednom narušavanju javnog reda i mira – tuča dva lica u Prvoj ulici, zatim po dva krivična djela – prvo, krađa elektro kabla na Površinskom kopu Dubrave – drugo, razbojništvo u sporskoj kladionici u ulici Pašage Gogića.

Osim toga, policijski službenici intervenisali i u dva slučaja saobraćajnih nezgoda.

Prva se desila na pružnom prelazu u naselju Golubinjak gdje je došlo do sudara lokolotive i motornog vozila, nastupila manja materijalna šteta a jedno lice je povrijeđeno.

Druga saobraćajka se desila na Magistralnom putu M-18 kada je došlo do sudara dva putnička motorna vozila.

Pričinjena je manja materijalna šteta i jedno lice je povrijeđeno.

Živinički poliicajci su intervenirali i u 10 ostalih događaja.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Posljednjeg dana u ovoj godini uslovi za vožnju su povoljni, jer se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po suhom ili mjesimično vlažnom kolovozu.

Magla i dalje smanjuje vidljivost na području: Bihaća i Prijedora, na dionici autoputa Zenica-Tarčin, kao i dolinom rijeka: Save, Vrbasa, Drine, Lašve i Spreče.

Upozoravamo i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u većim gradskim zonama.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da u novogodišnjoj noći ne upravljaju vozilom ako su pod dejstvom alkohola.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje