Početna aktuelnosti Servisne informacije-5.3.2019.

Servisne informacije-5.3.2019.

343
0
Podijeli

U protekloj noći i danu prije,vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice imali su pune ruke posla.

Intervenirali su čak četiri puta na gašenjima požara na području općine Živinice.

Jučer u 13 i 38 minuta gasili su požar u Mjesnoj zajednici Gornja Lukavica gdje je gorjelo 30 dunuma niskog rastinja.

Već u 14 sati i 15 minuta živinički vatrogasci gasili su požar u naselju Križaljka gdje je također gorjelo nisko rastinje a požar je zahvatio i dva drvena elektro stuba.

U gašenju ovog požara učešće su uzeli i vatrogasci RMU Đurđevik.

Istog dana,u 16 sati 25 minuta gorio je plastični kontejner u Prvj ulici koji je zapaljen vrelim pepelom i tu je reagirala Vatrogasna jedinica Živinice.

I na kraju,u 17 sati i 18 minuta gašen je požar i u naselju Golubinjak gdje je,također,došlo do paljenja niskog rastinja.

Kao što se može zaključiti,neodgovorni građani napravili su puno posla živiničkim vatrogascima ali i prouzrokovali i određenu materijalnu štetu.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice intervenirali su 134 puta u sjedištu Hitne službe i četiri puta na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice,u posmatranom periodu,intervenirali su po jednom počinjenom krivičnom djelu-provali u porodičnu kuću u Prvoj ulici kao i u tri slučaja saobraćajnih nezgoda.

Prva se desila na Magistralnom putu M-18 u blizini bezinske stanice HIFA-OIL u kojoj su učestvovala tri putnička vozila i gdje je nastupila materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Druga saobraćajka se desila u Ul.Oslobođenja i tu su ,također,učestvovala tri putnička vozila-prouzrokovana je materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Treći udes dogodio se u Trećoj ulici,učestvovala su dva putnička vozila,registrirana je materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Pored svega nabrojanog, živinička policija intervnirala je i u devet ostalih događaja.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Živinice nisu imali vanrednih intervencija a i dalje je na snazi prvi stepen redukcije u vodosnabdijevanju.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, tri djevojčice i devet dječaka.

Što se tiče stanja na putevima,kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Minerski radovi izvodit će se danas u mjestu Potpeć na dionici magistralnog puta M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, zbog čega će u vremenu od 11 do 15 sati dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja.

Počeli su istražni radovi u tunelu Drenik na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik. Za vrijeme izvođenja ovih radova saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, kao i magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje