Početna aktuelnosti Servisne informacije – 6.4.2020.godine

Servisne informacije – 6.4.2020.godine

191
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice su u toku proteklog dana i noći obavili 52 intervencije u sjedištu Hitne službe i tri intervencije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice u istom periodu su obavili uviđaj po jednoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistalnom putu M-18 u Živinicama.

U saobraćajnoj nesreći učestvovala su tri putnička vozila, četiri lica su povrijeđena a nastupila je i materijalna šteta na vozilima.

Evidentirano je i pet ostalih događaja a izdata su i dva prekršajna naloga za nepoštivanje naredbe o zabrani kretanja u periodu od 20 sati uveče do 5 sati ujutro.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su požar na niskom rastinju u Mjesnoj zajednici Šerići, zaseok Hodžići.

Osim toga, vršili su i pranje javnog prostora oko spomen obilježja u Mjesnoj zajednici Svojat.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice obavješteni smo da je vodosnabdijevanje uredno i da nije bilo vanrednih intervencija.

Na jake udare vjetra upozoravamo na putevima u jugozapadnim krajevima naše zemlje. 

Danas počinju radovi na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1. Za vrijeme ovih radova, saobraćat će se jednom trakom, naizmjenično.

Molimo vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Potpuna zabrana kretanja u BIH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Pojačana je frekvencija teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

———————————————————————————————————————————————————————–

Zbog sanacionih radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je od 09 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje